Слава Храма Светог Великомученика Пантелејмона у Београду



Кликни да увећаш слику
                                                         
Слава Храма Светог Великомученика Пантелејмона у Миријеву (2011)

ВЕРА СВЕДОЧЕНА  ЖИВОТОМ


Братство Храма Светог Великомученика Пантелејмона у Миријеву и верни народ, 9. августа 2011. године,  прославили су овог светитеља и угодника Божијег који је пострадао Христа ради на овај  дан  304. године. У име Његове светости патријарха српског  Иринеја, Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство викарни епископ хвостански  Атанасије уз саслужење петорице свештеника и три  ђакона.
После Свете литургије, којој је присуствовао велики број верника,  владика је са свештенством и верним народом преломио славски колач,  а честитајући им славу похвалио је  старешину храма протопрезвитера Миленка Карана и братство за велики труд у градњи овог велелепног храма.  Све присутне  владика је подсетио да је  Свети Пантелејмон веру у Христа сведочио  својим  животом  и  делима,  и да је показао да је живот јачи од смрти, и да је здравље са Христом и у Христу јаче од сваке болести.
 После славске свечаности, братство Храма је поподне истог дана служило Свету тајну јелеосвећења у присуству мноштва верника.     П.М.


















1 коментар:

Анониман је рекао...

Како је дивно, Господе, кад храм васкрсава.