Слава храма - 27. јул / 9. август 2010.

 ПОХВАЛА ЗА ГРАДЊУ ХРАМА

И овог 9. августа (27. јула) 2010. године, свештенство и верни народ прославили су крсну славу Храма Светог Великомученика Пантелејмона у Миријеву. У велелепном светом храму у изградњи окупио се велики број верних да прославе великог Божијег угодника, великомученика и исцелитеља, који је страдао Христа ради.
У име Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство викарни епископ хвостански Атанасије (Ракита) уз саслужење 4 свештеника и 3 ђакона.
После Свете Литургије владика Атанасије је са свештенством и верним народом преломио славски колач. Старешини храма протопрезвитеру Миленку Карану и братству честитао је славу у име Његове Светости, похваливши њихов труд и пожелевши им од Господа добро здравље и снагу да истрају у градњи овог светог храма.
Све окупљене, владика је подсетио „да је живот јачи од смрти, и да је здравље са Христом и у Христу јаче од сваке болести“. То је Свети Пантелејмон сведочио својим животом и делима, истакао је владика Атанасије. П.М.

(Снимци са сајта СПЦ)

Нема коментара: