Храм Светог Великомученика Пантелејмона у Миријеву

Слава храма - 27. јул / 9. август 2009.
ИСТРАЈАТИ У ГРАДЊИ

Храм Светог Великомученика Пантелејмона (у изградњи) у Новом Миријеву, 9. августа 2009. године, прославио је своју крсну славу. Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство епископ хвостански Атанасије (Ракита) уз саслужење више свештеника и ђакона. У току Свете литургије преосвећени владика одликовао је презвитера Миленка Карана, старешину храма, чином протопрезвитера.
После Свете литургије владика је са свештенством и вернима учинио опход око храма, осветио мозаик изнад западног улаза у храм и пресекао славски колач. Старешини храма и братству честитао је славу у име Његове светости патријарха српског Павла и Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија, као и у своје име. Похвалио је велики труд свештенства и верника и пожелео им ''од Господа добро здравље и снагу - да истрају у градњи овог велелепног храма.'' Окупљене испред храма преосвећени владика је, у краткој беседи, подсетио ''да је живот јачи од смрти, да је здравље са Христом и у Христу јаче од сваке болести, да је Свети Пантелејмон то сведочио својим животом и делима, и да је Господ то и показао кроз Светитеља, кроз његове речи и његове руке...''
'' За мене је ово велики дан. Погледајте која је ово сила народа и колико је наше омладине овде. Хвала Богу, нашим свештеницима и вернима, што су нам поклонили овај храм, да имамо где да одемо на богослужење. Хвала Богу Великоме!'', захваљује се стари Миријевац, који сада до храма може да оде пешке.
М.П.
                                          




















1 коментар:

Анониман је рекао...

Ово ће бити један од најлепших храмова